Supa crema de legume

1 decembrie 2010 |
Supa crema de legume
V-am aratat acum cateva luni cum se face o ciorba (vezi Ciorba de pui), asa ca a venit si timpul supelor. Am ales sa incep cu o supa crema de legume, pe care o prepar foarte des in ultima vreme. Se prepara foarte usor, foarte rapid si e delicioasa cu un pumn de crutoane pe deasupra. In plus, poate fi o alegere excelenta pentru post.

Ingrediente (pt. 1,5L supa)
- 2 morcovi
- 2 cepe medii
- 1 cartof mare
- 1 telina mica
- 400g rosii (intregi, cubulete sau sub forma de sos)
- 1Lg unt (optional)
- sare

1 Se curata legumele, se spala bine si se taie cubulete.
2 Asezam legumele intr-o oala, le acoperim cu apa si le punem la fiert.

Daca folositi rosii crude, adaugati-le peste legume in momentul in care incepe sa fiarba apa.
3 Turnati legumele fierte intr-un blender si mixati bine timp de cateva secunde.
Daca nu aveti blender, puteti pasa legumele printr-o sita foarte fina.



3+ Daca folositi rosii de la conserva adaugati-le in mixer si mixati bine timp de cateva secunde in plus.
4 Turnati crema de legume in oala si mai fierbeti 2-3 minute.
Adaugati untul, amestecati bine, iar apoi condimentati cu sare dupa gust.

!Daca vreti ca supa sa fie de post sariti peste adaugarea untului.
Supa e gata! Mai simplu de atat nu se poate!
A se servi obligatoriu cu crutoane.

Pofta buna!

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...