V-am aratat acum cateva luni cum se face o ciorba (vezi Ciorba de pui), asa ca a venit si timpul supelor. Am ales sa incep cu o supa crema de legume, pe care o prepar foarte des in ultima vreme. Se prepara foarte usor, foarte rapid si e delicioasa cu un pumn de crutoane pe deasupra. In plus, poate fi o alegere excelenta pentru post.
- 2 morcovi
- 2 cepe medii
- 1 cartof mare
- 1 telina mica
- 400g rosii (intregi, cubulete sau sub forma de sos)
- 1Lg unt (optional)
- sare
1 Se curata legumele, se spala bine si se taie cubulete.
2 Asezam legumele intr-o oala, le acoperim cu apa si le punem la fiert.
Daca folositi rosii crude, adaugati-le peste legume in momentul in care incepe sa fiarba apa.
3 Turnati legumele fierte intr-un blender si mixati bine timp de cateva secunde.
Daca nu aveti blender, puteti pasa legumele printr-o sita foarte fina.
3+ Daca folositi rosii de la conserva adaugati-le in mixer si mixati bine timp de cateva secunde in plus.
4 Turnati crema de legume in oala si mai fierbeti 2-3 minute.
Adaugati untul, amestecati bine, iar apoi condimentati cu sare dupa gust.
!Daca vreti ca supa sa fie de post sariti peste adaugarea untului.
Supa e gata! Mai simplu de atat nu se poate!
A se servi obligatoriu cu crutoane.
Pofta buna!
Niciun comentariu
Trimiteți un comentariu