Ingrediente (pt. o tava de 20x30cm)
- 300g carne de vita tocata
- 500ml sos de rosii
- 1 morcov
- 1 ceapa
- 150g cascaval ras
- condimente (sare, piper, cimbru)
- 2-3Lg ulei
1 Curatam vinetele de coaja si le taiem rondele de cca. 5-7mm grosime.
2 Asezam feliile de vinete pe gratarul cuptorului si le introducem in cuptorul preincins la 180-200 grade Celsius. Tinem vinetele la cuptor timp de 8-10 minute, dupa care le intoarcem pe partea cealalta si le mai tinem inca 5 minute.
2 Asezam feliile de vinete pe gratarul cuptorului si le introducem in cuptorul preincins la 180-200 grade Celsius. Tinem vinetele la cuptor timp de 8-10 minute, dupa care le intoarcem pe partea cealalta si le mai tinem inca 5 minute.
3 Curatam morcovul si-l dam pe razatoarea fina.
4 Curatam ceapa si o tocam marunt.
5 Punem pe foc o tigaie incapatoare si turnam putin ulei. Adaugam ceapa si o sotam timp de 2-3 minute.
6 Adaugam morcovul peste ceapa si amestecam bine. Sotam in continuare timp de 2-3 minute.
7 Adaugam carnea tocata in tigaie si amestecam bine, bine.
8 Tinem carnea pe foc, amestecand in continuu, pana cand nu mai ramane nici o bucatica de carne rosie.
Pofta buna!
8 Tinem carnea pe foc, amestecand in continuu, pana cand nu mai ramane nici o bucatica de carne rosie.
9 Luam o tava adanca si asezam un strat de rondele de vinete coapte.
10 Turnam un strat de sos de rosii pe deasupra.11 Asezam carnea tocata deasupra sosului de rosii.
12 Adaugam inca un strat de felii de vinete.
13 Turnam un ultim strat de rosii. Introducem tava la cuptorul preincins la 180-200 grade Celsius si o lasam timp de 40-45 minute.
14 Scoatem tava, presaram cascavalul ras peste stratul de rosii si introducem la cuptor pentru inca 10 minute (pana cand cascavalul incepe sa se rumeneasca usor).
Musacaua e gata!
Se serveste calda.
Pofta buna!
Abia astept sa incerc reteta ! Felicitari pentru blog.foarte util
RăspundețiȘtergereMultumesc, Georgiana! Ma bucur ca ti se pare util blogul meu (desi inca nu are prea multe articole) si te mai astept!
Ștergere