Bomboane de ciocolata

13 decembrie 2010 |
Va propun sa incepem o noua saptamana cu un desert foarte dulce si usor de preparat. De asemenea, este si primul desert prezent pe blog asa ca... aplauze, va rog!
Daca in general va plac bomboanele Ferrero-Rocher, atunci trebuie neaparat sa incercati reteta aceasta pentru ca rezultatul ei are un gust foarte asemanator :)

Ingrediente (pt. 32 bomboane)
300g crema de ciocolata
- 100g nuca
- 100 biscuiti simpli sau petit-beurre
- 100g unt


1 Maruntim biscuitii.
2 Tocam nuca marunt.
3 Topim untul la bain-marie sau il punem intr-un castron si il bagam la microunde pt. 25-30 secunde.
4 Adaugam crema de ciocolata peste untul topit si amestecam bine.
5 Adaugam biscuitii si nuca peste ciocolata si amestecam bine.
6 Introducem compozitia obtinuta la frigider pentru 15-20 minute.
! Daca folositi o crema de ciocolata foarte dulce (gen Finetti) folositi neaparat biscuiti simpli, altfel bomboanele vor fi foarte, foarte dulci. Gustati compozitia inainte de a o baga la frigider si mai adaugati biscuiti/nuca daca vi se pare prea dulce.
7 Scoatem compozitia din frigider si incepem sa formam bomboane de dimensiuni dupa preferinta.
Eu am folosit cca. 1-1/2lingurita de compozitie pentru o bomboana.
8 Tavalim bilele de ciocolata prin nuca maruntita sau biscuiti macinati. La final introducem bomboanele obtinute in frigider si le lasam timp de minim 30minute.

Bomboanele sunt gata! A se pastra la frigider!

Pofta buna!



4 comentarii :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...