Pate de masline

20 decembrie 2010 |

Pentru ca Ionut a mancat pate de masline la restaurantul cu burgeri uriasi, am decis ca trebuie sa incerc sa fac si eu acasa. Se prepara foarte usor daca aveti un blender la indemana si este teribil de delicios.
In plus, este perfect pentru perioada de post in care ne aflam acum :)
Ingrediente
- 300g masline fara samburi
- 6Lg ulei de masline
- 1 legatura mica patrunjel sau 1-2Lg busuioc uscat sau cimbru sau oregano (ajustati cantitatile dupa gust)


! Daca maslinele sunt prea sarate, lasati-le la desarat in apa rece timp de cateva ore inainte de preparare.

1 Punem maslinele si uleiul in blender si lasam la mixat pana se obtine consistenta de pasta.
2 Varianta cu patrunjel:
Tocam patrunjelul marunt.
3 Adaugam patrunjelul sau busuiocul peste pasta obtinuta si amestecam bine. Lasam la frigider timp de minim 1 ora inainte de consum.





Gata! A fost usor, nu?

Pofta buna!

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...