Hola amigos! Eram cat pe ce sa va anunt ca am revenit pe baricade pentru a participa la acest concurs. Din pacate, am interpretat prost ora limita si nu mai pot participa :(
Bai si ma pregatisem din greu: m-am trezit super devreme ca sa ajung devreme la serviciu ca apoi ... Da, ati ghicit, sa plec devreme acasa, am inchiriat chiar si o farfurie de la serviciu ca sa o folosesc pentru poza principala, am pregatit minunatia si am facut poze in viteza ca sa mai prind si eu nitica lumina naturala.
Dar tot entuziasmul s-a naruit cand Ionut m-a anuntat ca 12pm inseamna 12 la pranz si nu 12 noaptea (ooooops).
Se mai intampla si oricum sunt sigura ca or sa mai fie concursuri la care sigur o sa fiu mai atenta la deadline.
Pana la urma daca ideea de concurs m-a indemnat sa scriu iar aici, inseamna ca am castigat concursul cu mine insami (caci in ultima vreme nu am prea mai avut vointa sa scriu pe blog).
Sa depasim asadar nota trista a naratiunii mele si sa va arat minunatie de desert pe care as fi vrut sa-l postez de vreo cateva saptamani.
In ultima vreme am tot preparat quiche-uri sarate, dar intr-o zi aveam chef de un desert cu mere (asa decisese cosul cu fructe din dotare).
Pe principiul: "stii un quiche, stii orice quiche" am combinat manevrele de la quiche sarat cu a mea cultura generala legata de deserturi cu mere sarat si iata ce a iesit :D
SURPRIZA: termenul real e 12AM. Ma duc repede sa ma inscriu!!!!!!!!!!
Ingrediente (pt 12 bucati - diametru 5-6cm)
- 4-5 mere mici
- 230g aluat foietaj
- 2 oua
- 200ml smantana (dulce sau acra)
- 4-5Lg de zahar
- 50g stafide
- 1Lg unt
- 1 plic zahar vanilat
- scortisoara
1 Rulam aluatul foietaj.
2 Taiem ruloul in bucati. La finalul acestui pas ar trebui sa obtinem12 bucati.
3 Punem cate o bucata de aluat in fiecare forma de tarta (dupa cum se vede, o tava de briose merge de minune). Intindem fiecare bucata pe peretii formei asa cum am procedat la Pasteis de nata (vezi pasii 4 si 5), dupa care introducem tava la frigider.
4 Curatam merele de coaja.
5 Dupa care le curatam de samburi si le taiem felii sau cubulete (nici prea groase nici prea subtiri).
6 Punem untul intr-o tigaie incinsa. In momentul in care s-a topit adaugam feliile/cubuletele de mar si le perpelim cca. 30 secunde pe fiecare parte.
Intre timp punem si cuptorul la incins la 200 grade Celsius.
7 Presaram 1-2 Lg de zahar peste mere.
8 Presaram si niste scortisoara pe deasupra si amestecam usurel, usurel si le mai tinem pe foc cateva secunde.
Scoatem merele din tigaie.
9 Amestecam ouale, smantana, 3Lg de zahar si zaharul vanilat.
10 Scoatem formele tapetate cu aluat din frigider. Presaram cateva stafide in fiecare forma.
11 Turnam in forme amestecul de smantana, oua si zahar.
!!! Nu umpleti mai mult de 3/4 din inaltimea formei. Compozitia aceasta se va umfla la cuptor.
12 Asezam feliile de mere in fiecare forma si introducem tava la cuptorul incins la 200 grade Celsius.
13 Tinem tava la cuptor circa 20-25 minute - pana cand se rumenesc frumos si aluatul si umplutura.
Si minunatiile sunt gata sa fie devorate!
Sfatul meu e sa asteptati pana se racesc. Mi se par mai savuroase asa.
Pofta buna!
Dupa destul de multa vreme ai revenit cu o reteta si inca una foarte interesanta de mi s-a facut pofta instant.
RăspundețiȘtergerefoarte frumos arata si dupa reteta si delicioasa...multa bafta!!
RăspundețiȘtergere@Ady - ma bucur ca ti se pare interesanta. Daca ti s-a facut pofta instant, atunci scopul a fost atins!!!
RăspundețiȘtergere@printesazabib - multumesc mult pentru apreciere si pentru urare!
RăspundețiȘtergere