Pateuri cu ciuperci

15 decembrie 2010 |

Daca am preparat mai devreme umplutura de ciuperci , acum trebuie sa o si folosim la ceva, nu? Cu alte cuvinte... sa umplem ceva :) Si uite asa ajungem sa preparam aceste pateuri delicioase.

Ingrediente (pt. 9 pateuri medii - 8cm diametru)

- 1 foaie de aluat foietaj (a mea are 230g)
- 200g ciuperci
- 1 ceapa
- 3Lg ulei
- condimente (sare, piper)
- 1 ou sau ulei de masline


1 Preparam din ciuperci, ceapa, ulei si condimente o umplutura de ciuperci .
2 Intindem foaia de aluat pe suprafata de lucru.
3 Cu ajutorul unui pahar decupam discuri din foaia de aluat.

! Puteti decupa aluatul cu si in orice forma preferati.
4 Pe jumatate din discurile decupate adaugam cca. 1lingurita cu varf de umplutura de ciuperci. Asezati umplutura pe centru astfel incat marginea sa ramana libera.

! Nu uitati ca trebuie sa umpleti doar jumatate din discurile obtinute.
5 Asezam discurile de aluat neumplute peste cele umplute - ca un soi de capac :) 
6 Sigilam marginea pateurilor cu ajutorul unei furculite (de aceea am pastrat marginea libera  la pasul 4). Apasati usor cu furculita de-a lungul marginilor astfel incat cele 2 foi de aluat suprapuse sa se intrepatrunda usor.


7 Asezam pateurile in tava pe o foaie de copt si le ungem cu ou batut sau ulei de masline.
8 Introducem tava in cuptorul preincins la 200 grade Celsius si lasam la copt pana cand se rumenesc usor la 180 grade Celsius (max. 10 min.).

Pateurile sunt gata. Se pot servi calde sau reci.

Pofta buna!

2 comentarii :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...