Fasole lenesa cu carnati

5 decembrie 2010 |
Fasolea cu carnati este specialitatea lui Ionut. Reteta nu am numit-o asa pentru ca este preparata de el, ci pentru ca foloseste fasole la conserva, ok?
Folosind fasole prefiarta, timpul de preparare este considerabil mai mic. In consecinta, fasolea cu carnati poate fi o alegere foarte buna atunci cand nu aveti prea mult timp la dispozitie pentru a pregati o masa calda.

Ingrediente (4 portii)
- 800g fasole boabe la conserva
- 2 carnati mari (1 bucata per 400g conserva fasole)
- 2Lg pasta de tomate sau 200ml sos de rosii
- 2-3Lg ulei
- condimente (sare, piper, cimbru)

1 Taiem carnatii rondele.
2 Punem uleiul la incins, adaugam carnatii si ii lasam sa se prajeasca timp de 3-4 minute.
3 Adaugam fasolea peste carnatii prajiti, amestecam si lasam sa fiarba timp de 4-5 minute.
Pentru sos avem 2 optiuni:
 - folosim"sosul" din conserva
 - adaugam apa a.i. fasolea si carnatii sa fie partial acoperite.
4 Adaugam pasta de tomate sau sosul de rosii peste fasole si carnati, amestecam si lasam sa dea in cateva clocote.
5 Condimentam fasolea dupa gust cu sare, piper si cimbru. Amestecam, dam in 2-3 clocote si stingem focul.

! In general, carnatii pot fi suficient de sarati astfel incat sa nu mai fie necesar sa adaugati sare (ai nostri au fost).
Fasolea este gata. Se serveste cat timp este calda si se potriveste de minune cu o salata de ardei copti :)

Pofta buna!


Un comentariu :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...