Ciorba de pui

28 iulie 2010 |


Prima reteta "complexa" invatata de la mama. Este foarte usor de preparat si foarte gustoasa. Am notat cateva ingrediente ca optionale intrucat de-a lungul vietii am preparat aceasta reteta fara ingredientele marcate ca optionale si cu toate acestea gustul a fost la fel de bun.



Ingrediente
- pui
- 3-4 cepe
- 2-3 morcovi
- telina
- 1 dovlecel (optional)
- 1 ardei gras (optional)
- 3-4 cartofi (optional)
- patrunjel
- 1-2 oua
- rosii sau pasta de tomate
- 1 lamaie sau 1L bors

1 Tocam ceapa, morcovii, telina, ardeii si dovlecelul cubulete sau le dam pe razatoare.






2 Spalam bine bucatile de pui si le punem la fiert timp de 15-20 minute. Atentie: in momentul in care apa incepe sa fiarba tb. sa fiti atenti la spuma care se ridica la suprafata si sa o luati cu ajutorul unei spumiere.
3 Adaugam legumele taite marunt si le lasam sa fiarba impreuna cu carnea pentru inca 15 minute. Daca folosim cartofi in loc de dovlecel, ii vom adauga dupa cele 15 minute si ii lasam si pe ei sa fiarba pt. 5-10 minute.
4 Daca folositi bors, acum e momentul sa il adaugati. Lasam sa fiarba timp de 5-10 minute si apoi adaugam pasta de tomate. Daca folositi rosii in loc de pasta de tomate, adaugati-le in momentul in care adaugati si borsul.
5 In cazul in care nu folositi bors, ciorba se poate acri cu suc de lamaie. Astfel dupa fierberea rosiilor sau a pastei de tomate, stoarcem cu incredere o lamaie. Cantitatea exacta o stabiliti in functie de cat de acra preferati ciorba. Potrivim de sare, lasam sa dea in 2-3 clocote si apoi stingem focul.
6 La final dregem ciorba cu ou. Pentru aceasta batem separat oul/ouale cu un praf de sare.
7 Turnam ouale batute peste ciorba fierbinte, amestecand in continuu. Atentie: in momentul in care dregem ciorba cu ou focul este stins.
8 Presaram pe deasupra patrunjel tocat marunt si ciorba e gata!
Pofta buna!


4 comentarii :

  1. arata bine!
    o intrebare: unde ai gasit bors in bruxel?

    RăspundețiȘtergere
  2. m-am uitat mai atent si am vazut ca ai folosit lamaie!

    RăspundețiȘtergere
  3. lamaia substituie cu succes borsul :)
    oricum este foarte posibil sa gasesti bors la magazinul cu produse romanesti de la Clemenceau.

    RăspundețiȘtergere
  4. am vazut ca merge si cu lamaie..
    ciorba mea "verde" a iesit doar cu lamaie ca nu aveam nici rosii, nici bors... nici nimic pt acrit! :)) si mersul la magazin e complicat!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...