Oua umplute

19 august 2010 |
Vrei sa te rasfeti cu o gustare rapida sau ai musafiri surpriza si trebuie sa pregatesti ceva rapid ? Foarte bine! Am o idee perfecta pentru tine: oua umplute. Sunt foarte usor si rapid de preparat si in plus o sa-i dai gata pe invitati cu un aranjament banal.

Ingrediente
- oua
- unt
- pate de ficat
- sare

1 Fierbem ouale.






2 Amestecam pateul de ficat cu unt (cantitatea de unt poate varia dupa preferinta - eu in general pun cam cat un sfert din cantitatea de pate)






3 Taiem ouale in jumatati longitudinale si scoatem galbenusul.
Adaugam galbenusurile fierte in compozitia de pate cu unt si amestecam bine. Potrivim de sare + alte condimente dupa gust.




4 Umplem fiecare jumatate de ou cu pasta obtinuta. Pentru umplere puteti folosi o lingurita, o punga gaurita la un colt sau un pos cu sprit.






5 Decoram ouale cu frunze de patrunjel, bucatele de rosie, ardei gras, etc. Important e sa obtinem un contrast coloristic intre elemente :)
Variatii: daca ne ramane pasta in plus, o putem folosi pentru tartine. Astfel taiam felii mici de paine (felii de bagheta, paine toast taiata in 4 triunghuri, etc), le ungem cu pasta si decoram la libera alegere.




Pofta buna!

2 comentarii :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...