Ingrediente (4 portii)
- 500g muschi de porc (sper ca am tradus bine - in franceza se cheama roti de porc)
- lapte
- 1/4lg sare
- 1/4lg piper
- 6 catei de usturoi
- 3 felii de paine
1 Asezam muschiul de porc intr-un vas cuprinzator (vasul trebuie sa permita intoarcerea bucatii de carne).
2 Turnam lapte peste a.i. sa acoperim 3 sferturi din porcusor.
3 Presaram sarea, piperul si usturoiul peste porcusor.
4 Rotim porcusorul in vas a.i. partea pe care am pus condimentele sa ajunga jos.
5 Punem porcusorul la fiert la foc mediu. In momentul in care laptele incepe sa fiarba acoperim vasul cu un cap si dam focul mic. Lasam sa fiarba la foc mic timp de 1 ora si jumatate. Avem grija sa rotim bucata de porc in vas la fiecare 15 minute.
6 Intre timp, taiem cojile feliilor de paine.
7 Dupa fierberea porcusorului, adaugam intr-un blender laptele fiert, usturoiul fiert si painea. Mixam timp de cateva secunde pentru a obtine un sos.
8 Optional, putem pune sosul obtinut la fiert timp de cateva minute daca vrem sa obtinem o consistenta mai groasa.
Asta-i tot! Nu ne ramane decat sa-l taiem felii si sa ne bucuram de el :)
A se servi cald impreuna cu sosul de lapte si usturoi.
Pofta buna!
Niciun comentariu
Trimiteți un comentariu