Porcusor in lapte

3 ianuarie 2011 |
Sau primul meu experiment culinar pe 2011. Metoda de preparare, dupa cum veti vedea, este foarte simpla, insa necesita timp (cca. 1 - 2 ore). Ce este interesant la friptura aceasta este ca nu se prepara la cuptor, ci pe aragaz. Cu toate acestea, carnea este foarte gustoasa si frageda. In plus, fierberea porcusorului in lapte ne ofera ca bonus si un sos delicios. E musai sa-l incercati!


Ingrediente (4 portii)
- 500g muschi de porc (sper ca am tradus bine - in franceza se cheama roti de porc)
- lapte
- 1/4lg sare
- 1/4lg piper
- 6 catei de usturoi
- 3 felii de paine


1 Asezam muschiul de porc intr-un vas cuprinzator (vasul trebuie sa permita intoarcerea bucatii de carne).
2 Turnam lapte peste a.i. sa acoperim 3 sferturi din porcusor.
3 Presaram sarea, piperul si usturoiul peste porcusor.
4 Rotim porcusorul in vas a.i. partea pe care am pus condimentele sa ajunga jos.
5 Punem porcusorul la fiert la foc mediu. In momentul in care laptele incepe sa fiarba acoperim vasul cu un cap si dam focul mic. Lasam sa fiarba la foc mic timp de 1 ora si jumatate. Avem grija sa rotim bucata de porc in vas la fiecare 15 minute.
6 Intre timp, taiem cojile feliilor de paine.
7 Dupa fierberea porcusorului, adaugam intr-un blender laptele fiert, usturoiul fiert si painea. Mixam timp de cateva secunde pentru a obtine un sos.
8 Optional, putem pune sosul obtinut la fiert timp de cateva minute daca vrem sa obtinem o consistenta mai groasa.
Asta-i tot! Nu ne ramane decat sa-l taiem felii si sa ne bucuram de el :)
A se servi cald impreuna cu sosul de lapte si usturoi.

Pofta buna!

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...