O reteta ce implica 3 nationalitati: prima data de paste, a doua data de branza si a treia data de bucatar :D Am cautat in dictionar ce inseamna a la grecque si se pare ca se refera la combinatia de ulei de masline si lamaie. Nu prea e cazul aici, dar eu cred ca merita si branza feta denumirea asta :P Si merge destul de bine in combinatie cu paste.
1 Punem pastele la fiert (vezi timpul de fierbere specificat pe ambalaj)
2 Zdrobim branza cu furculita si apoi o amestecam impreuna cu smantana si ouale.
! In general, branza feta este suficient de sarata a.i. sa nu mai fie necesara sare aditionala. Totusi, daca simtiti nevoia de gust mai sarat, adaugati acum si sare dupa gust.
3 Turnam compozitia obtinuta anterior peste paste si amestecam bine.
4 Ungem o tava cu ulei de masline si apoi adaugam pastele. Introducem tava la cuptorul preincins la 180 grade si lasam la copt pana cand pennele se rumenesc usor (cca. 15-20 minute).
Si pennele a la grecque sunt gata!
Pofta buna!
Niciun comentariu
Trimiteți un comentariu