Raw Vegan Brownie à la MyNewRoots

13 mai 2012 |

‘Neata buna! Se anunta o zi superba azi, cu multa, multa vitamina D la orizont si cu finala campionatului european de gimnastica feminina :) (apropos - sper ca ati aflat deja ca Romania a devenit campioana europeana).

Dupa lunga mea absenta m-am tot gandit cu ce sa revin pe ecran, cu ce sa revin? Rasfoind prin albumele foto am gasit rapid raspunsul.


Asadar, va invit sa faceti cunostinta cu...


Daca o sa ziceti: Not another brownie recipe! eu o sa va zic asa: Nu, nu, nu! aici vorbim de o negresa speciala: fara lapte, fara oua, fara zahar, dar cu gust bun, bun de tot

(Daca sunteti cumva de la Academia Romana va rog sa nu ma certati ca folosesc cuvantul vegan si pe deasupra il mai si acord in gen si numar cu substantivul determinat).

Este primul desert raw vegan experimentat de mine cu rata de succes 100% (mai incercasem unul inainte, insa din cauza ca am cumparat niste nuci caju naspa, verdictul a fost “e OK, dar parca ii lipseste ceva”). L-am descoperit pe blogul MyNewRoots si va recomand din suflet sa cititi reteta chiar acolo, mai ales ca vine la pachet cu multe informatii pretioase.

Prajitura se prepara foarte, foarte usor. Ingrediente si un blender/robot sa ai, ca in 5 minutele e gata.

Daca textul in engleza nu va este usor accesibil, o sa redau mai jos pasii in romana asezonati cu poze din timpul prepararii :)


Ingrediente (12 bucati)
  • 1 cana nuci 
  • 1 cana curmale Medjool 
  • ½ cana cacao 
  • ½ cana migdale crude 
  • un varf de cutit de sare








Adaugam nuca in blender/robot si o rasnim bine.


2 Agaugam cacao peste si rasnim iar.


3 Desamburim curmalele.


4 Pornim iar blenderul/robotul si adaugam curmalele una cate una (din mers).


5 Tocam migdalele.


6 Scoatem compozitia din blender si o amestecam intr-un vas impreuna cu migdalele tocate.




7 Punem compozitia in tava sau in forme - dupa preferinta - si se pune la copt in... frigider timp de cateva ore :) (eu am folosit forme rotunde sub care am asezat o folie de plastic pentru a desprinde usor prajitura la final).



Asta-i tot! O joaca de copil, nu-i asa ?



Pofta buna!




2 comentarii :

  1. Arata foarte bine! De unde pot face rost de forme?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Formele sunt de fapt niste decupatoare de biscuiti (cookie cutter), asa ca poti incerca in hypermarketuri in zona cu articole pentru bucatarie sau in magazinele cu articole de menaj.

      Eu pe ale mele le-am luat din Londra dintr-un magazin de genul "Orice produs la 1GBP".
      Presupun insa ca informatia asta nu e prea ajutatoare, asa ca am cautat pe internet si am gasit exact setul meu de decupatoare de biscuiti pe eBay (livrare gratuita)

      Altfel, am gasit online si in RO un produs similar pe sugarspice.ro (verifica tu, te rog, costurile de livrare)

      Sunt sigura ca sunt mult mai multe magazine online romanesti care vand astfel de decupatoare, doar ca eu nu-s la curent cu ele. Daca nu te ajuta adresele de mai sus da o cautare pe Google dupa "decupatoare biscuiti" sau "cumpara cookie cutter".

      Sau ai putea sa intinzi compozitia intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu folie de plastic, o tii la frigider sa se intareasca si apoi o tai patratele. Iese la fel de bine!

      Sper sa te ajute informatiile mele!

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...