De ceva timp, mai precis din 8 mai 2011 :D, voiam sa va povestesc de Culinaria, un super eveniment gastronomic la care am participat anul acesta.
Pentru mine a fost o super experienta : am gatit, i-am urmarit pe maestri in actiune, le-am admirat creatiile, am luat notite, am pus intrebari, am baut Campari (yuck!), am facut multe, multe poze, iar la final am facut si niste mici cumparaturi cu care sa ne rasfatam burtica :D
A fost o zi plina, la finalul careia am ajuns morti de oboseala acasa, dar cu siguranta a meritat din plin!
Inainte de a porni in foto-calatorie, ce ziceti de cateva detalii tehnice despre editia 2011 ?
Motto-ul de promovare a fost « Culinaria, Restaurantul cu cele mai multe stele din lume » si asta pentru ca anul acesta au participat 16 mari maestri (« Chef », daca vreti sa o dam pe franceza) cu totii insumand 23 stele Michelin (uuuuuuuuuu ).
Locatie
Bruxelles, cladirea Tour&Taxis (de asemenea, se mai organizeaza si la Paris pentru cine mai doreste, cine mai pofteste)
Pret
- 11E - acces
- 43E – acces + un meniu de 4 feluri, fiecare fel fiind insotit de cate un pahar de vin (deci 4 pahare de vin/ persoana. Wow ! nu e cam mult vin?)
Sfat : cumparati biletele online, altfel va fi mai scump la fata locului.
Si acum haideti in excursie :D Sa pornim cu mic cu mare la drum!
In primul rand, ar trebui sa va spun ca expozitia era impartita in 11 ateliere (numite de ei - "square"). Toate acestea erau amenajate in curtea cladirii Tour&Taxis.
Tot in exterior se mai aflau si: o mica piata , de unde puteai cumpara tot felul de bunatati direct de la producatori, baruri si chiar si o scena pe care se ♪♫♪♫seara . Asadar, mancare, bautura si muzica buna intr-un singur loc.
In interiorul cladirii se aflau ciocolateriile, la care dupa-amiaza se adauga un IMENS restaurant.
Dupa ce am inspectat rapid campul de batalie m-am indreptat catre Cooking Square (investigasem deja acasa orarul fiecarui atelier si stiam exact unde si cand trebuie sa ma duc).
M-am inscris pe lista, m-am echipat cu un sort de bucatarie si am asteptat sa incepem primul curs de gatit (da, atelierul asta era interactiv, de ce credeti ca a fost primul pe lista mea? :D)
Cursul era tinut de Chef Touta si avea ca tema bucataria fusion - pe scurt, un mix de bucatarii adunate intr-o singura farfurie. Si a fost mix, nu gluma. Aruncati un ochi in imaginea urmatoare daca vreti vedeti materia prima:
Fiecare participant a avut cate o sarcina. Eu am tocat ghimbirul, iar la final am ajutat si la asezarea in farfurie. O munca in echipa dusa la bun sfarsit in mai putin de 45 minute :) Vedeti mai jos ce si cum.
Fiecare participant a avut cate o sarcina. Eu am tocat ghimbirul, iar la final am ajutat si la asezarea in farfurie. O munca in echipa dusa la bun sfarsit in mai putin de 45 minute :) Vedeti mai jos ce si cum.
La final, conform zicalei, dupa fapta si rasplata, ne-am infruptat fiecare din ce am gatit.
Eu am tratat cu foaaaarte multa reticenta langustina, care sincer, nu prea m-a impresionat, dar restul era bun.
Si daca tot suntem la capitolul destainuiri - pentru mine majoritatea ingredientelor au fost noutati (uhm, conservatoare mai sunt!).
Mi s-a parut tare ingenioasa spuma facuta din carapacea langustinelor si m-a surprins gustul de foie gras. Inca nu ma pot hotara daca-mi place sau nu (bizar, nu?)
Eu am tratat cu foaaaarte multa reticenta langustina, care sincer, nu prea m-a impresionat, dar restul era bun.
Si daca tot suntem la capitolul destainuiri - pentru mine majoritatea ingredientelor au fost noutati (uhm, conservatoare mai sunt!).
Mi s-a parut tare ingenioasa spuma facuta din carapacea langustinelor si m-a surprins gustul de foie gras. Inca nu ma pot hotara daca-mi place sau nu (bizar, nu?)
Va urma... ☺
Niciun comentariu
Trimiteți un comentariu