Cartofi aurii

9 octombrie 2011 |

Bine v-am regasit dragii Melcului! Dupa schimbarea la "fata", iata-ma cu o reteta super usoara pentru voi.
Cartofii acestia aurii sunt un soi de linie de mijloc intre cartofii prajiti si cartofii la cuptor. Ce-mi place cel mai mult la ei e gustul si faptul ca se prepara mult mai rapid decat celelalte variante, cu bonusul de a fi mai light :D



Ingrediente
- cartofi dupa pofta burticii
- ulei
- sare
- cimbru (optional)




1 Curatam cartofii de coaja, ii spalam si ii taiem cubulete.
2 Turnam ulei intr-o tigaie doar cat sa acoperim fundul vasului. Lasam uleiul la incins si apoi adaugam cartofii peste. Tinem cartofii la foc iute timp de cca. 2 minute, amestecand in ei din cand in cand, astfel incat sa se rumeneasca usor la suprafata.
3 Acoperim tigaia cu un capac si ii lasam se prajeasca la foc mediu timp de 5 minute. La final testam un cartof - daca se strapunge usor, inseamna ca e patruns. Daca nu e patruns inca, ii mai lasam cateva minute (la mine in 5 minute sunt gata)
4 Saram cartofii dupa gust, optional ii condimentam cu cimbru si ii amestecam usor. Ii mai tinem 1-2 minute pe foc si gata.
Cartofii aurii sunt gata!

Pofta buna!

2 comentarii :

  1. Imi place noul look :). Desi vad ca se misca incetisor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc mult de feedback, Cristina!
    E tristuc faptul ca se misca incet la tine :( La mine se incarca rapid continutul, desi nu am o super conexiune internet. Poate folosesti IE ? Template-urile astea noi de la Blogger nu sunt prea IE friendly :P

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...