Cum sa faci un gratar acasa

2 septembrie 2010 |

O vorba veche spune ca "Repetitia este mama invataturii"., insa eu as adauga  "Si nevoia este mama invataturii" :)  Nevoia te invata sau te obliga sa te descurci in situatii in care nu ai toate mijloacele la indemana ca sa-ti indeplinesti obiectivul.
In  momentul in care am ajuns in Bxl nu aveam mare lucru in bucatarie: o lingura, o furculita, un cutit si farfurii. Asa ca atunci cand am vrut sa mancam ceva gatit in casa a trebuit sa utilizam la maxim orice resursa din bucatarie.

Noi am ales sa preparam carnati la gratar cu cartofi la cuptor - gustos si rapid :P Si uite asa am descoperit cum poti face gratar in casa fara sa umpli casa de fum :D Avantajul gratarului la cuptor este ca poti prepara 2 feluri simultan (astfel facem si economie de energie electrica / gaz).

!!!ATENTIE: folositi aceasta metoda doar daca gratarul este de inox si nu exista niciun risc de rugina.

Ingrediente
- carnati, bucati de carne preparate ca pt. gratar, legume, etc
- cartofi - optional
- condimente
- ulei

1 Cartofii - Curatam cartofii de coaja si ii taiem rondele, cubulete sau pai. Asezam cartofii in tava mai adanca a cuptorului, ii stropim cu putin ulei, presaram condimentele preferate pe deasupra si amestecam bine. Turnam 1-2 cani de apa a.i. apa sa acopere bine fundul tavii.
Carnea - asezam carnatii (sau carnea dorita) pe unul din gratarele  cuptorului.
2 Introducem in cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius tava cu cartofi si gratarul a.i. gratarul sa fie pozitionat deasupra.
Tinem carnea si cartofii la cuptor pana cand se rumenesc, avand grija sa intoarcem carnea de pe-o parte pe alta din cand in cand.
3 Pofta buna!

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...