Cremă coco-mango

14 februarie 2013 |

"O lingurita, va rog! Si-un coco-mango!"

Crema coco-mango este un desert fin, cremos si racoritor, perfect pentru zilele calduroase de vara. Si natural! Si mai mult ca sigur sanatos!
Eu l-am descoperit iarna (alt cadou, o noua carte ☺), dar nu-i bai, merge si pe aceste zile racoroase, daca nu aveti probleme cu gatul :D

Se prepara usor de tot, cat ai zice toc-toc, vrum-vrum, fash-fash. Ingrediente (putine la numar) si-un blender sa aveti, ca desertul e ca si facut. Ah...mai aveti nevoie si de recipiente, de preferinta mici si joase.


INGREDIENTE (4-6 portii)
  • 2 mango - e musai sa fie bine coapte, altfel dulceata ioc
  • 400ml lapte de cocos (1 conserva)
  • 1lg pudra agar-agar (daca nu aveti, folositi gelatina cat sa acopere 500ml de lichid - verificati instructiunile de pe ambalaj)



1 Se taie fructul de mango in cubulete (fara coaja).
2 Se arunca bucatile de mango in blender si se mixeaza pana cand se obtine un piure.
3 Separat se amesteca intr-o craticioara laptele de cocos si pudra agar-agar. Se pune pe foc. Din momentul in care laptele incepe sa fiarba, se lasa 1 minut la fiert.
Daca folositi gelatina, as zice ca merge sa pregatiti gelatina conform instructiunilor de pe ambalaj si apoi sa o amestecati direct in laptele de cocos, fara sa-l mai puneti la fiert (varianta netestata de mine).
4 Se amesteca bine laptele de cocos cu piureul de mango.
5 Se toarna compozitia in recipiente si se lasa la racit.
6 In momentul in care compozitia s-a racit, se introduc recipientele la frigider pentru  minim 4 ore.


Pofta buna!




Dupa cum se vede, am folosit lapte de cocos la conserva, dar data viitoare ma inarmez cu o nuca de cocos, o metamorfozez in lapte de cocos si testez desertul si cu lapte proaspat... de cocos, evident :D 


4 comentarii :

  1. acum cateva zile mi ai facut o sugestie si anume sa intru pe pinterest.com, abia acum am ajuns sa accesez.
    multumesc frumos
    imi place foarte mult sa accesez blogurile culinare si romanesti si straine, nunumai pentru retete ci si pentru a cunoaste si vedea cat mai multe lucruri frumoase si interesante, si cum de acest site nu stiam, intru pe foodgawker, de ex. sau tastespotting, etc. acum sunt foarte incantata de aceasta noua adresa.
    multumesc frumos inca odata.
    aurelia

    RăspundețiȘtergere
  2. Super! Ma bucur ca informatia mea a fost ajutatoare. pinterest.com e dragoste la prima vedere, nu-i asa? :D
    Pentru retete romanesti as putea sa-ti recomand retetecupoze.ro (daca nu stiai deja de el) - foarte similar cu foodgawker.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. site ul retetecupoze.ro l am descoperit de mai mult timp, m a incantat enorm deoarece colindand pe bloguri straine, sau site ul tastespotting si mai ales foodgawker, ma gandeam de ce nu avem si noi ceva asemanator si apoi cand am gasit retetecupoze m am bucurat si deasemeni sunt incantata ca se situeaza deopotriva cu cele amintite mai sus si pe alta parte asa am ajuns sa cunosc majoritatea blogurilor culinare romanesti, mai imi place si gustos.ro care anul acesta m a surprins intr un mod neasteptat cu cadourile facute cititorilor,a dica stii, descarcarile de carti on line, de prajituri si alte preparate culinare in diverse ipostaze, deasemeni, reusite ca prezentare si continut in mare parte.
      destul de interesant si site ul e-cuisine, acestea enumerate de mine ii plac foarte mult,sunt bogate si variate -
      si ca sa inchei :) am o impresie buna si despre bucataras si culinar.
      mi a parut bine, toate cele bune, aurelia

      Ștergere
    2. Ai facut o sinteza buna a portalurilor culinare romanesti :)

      Toate cele bune si tie, Aurelia!

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...