V-am promis acum vreo 2 zile ca va povestesc ce si cum trebuie facut pentru a obtine rasfaturi pentru o burtica fericita :))
Incerc sa ma tin de cuvant, asa ca sa o luam incetisor pas cu pas (sau in ordine cronologica).
Astazi va prezint in premiera (la mine asta a fost prima incercare) cum se prepara un aluat de sare, care poate fi utilizat pentru a prepara carnea la cuptor.
Eu l-am folosit la miel, dar... don't panic! la carte zice ca poate fi folosit cu mare succes si la porc sau vita. Imi plac preparatele astea multifunctionale :P Sper sa apuc sa testez cat mai curand cat adevar exista in aceste spuse. Pana una alta, haideti sa vedem ce e cu aluatul asta.
Cateva observatii importante inainte de a porni in excursia din salina:
- aluatul nu este comestibil !!!
- aluatul trebuie lasat sa se odihneasca minim 2 ore la frigider inainte de a-l folosi, asa ca rezervati-va timp pt. asta. Cel mai simplu e sa-l pregatiti de cu seara si a doua zi il aveti la indemana imediat.
Ingrediente (pentru a inveli o bucata de carne de cca 1kg)
- 125g sare fina
- 500g faina
- 300ml apa calduta
- 1 albus
- 2-3Lg amestec de: rozmarin, cimbru, marar tocate marunt
(asa scrie la carte, dar eu am incalcat regulile si am pus doar cimbru uscat)
1 Amestecam sarea, faina, albusul si plantele aromatice, dupa care adaugam apa calduta.
2 Amestecam totul pana cand capata o usoara consistenta de aluat.
3 Transferam aluatul pe o suprafata presarata cu faina in prealabil si continuam sa framantam pana cand devine omogen (cateva minute maxim).
4 Invelim aluatul in folie de plastic si-l bagam la frigider (min. 2 ore).
Aluatul e gata!
Nu ne mai ramane decat sa-l intindem si sa invelim carnea in el.
Niciun comentariu
Trimiteți un comentariu