Pui cu cartofi la cuptor

13 septembrie 2010 |

Aceasta reteta intra cu succes in categoriile rapid, delicios si sanatos. E musai sa fie incercata.

Ingrediente
- pulpe & aripioare de pui
- cartofi
- condimente - sare, piper, cimbru, etc
- 4-5 Lg ulei
- ceapa, morcov (optional)


1 Curatam cartofii si ii taiem dupa preferinta rondele, cubulete sau pai. Aplicam aceleasi operatii si asupra legumelor optionale.


!!! Nu uitati sa clatiti din nou cartofii la final.
2 Asezam cartofii intr-o tava mai adanca si ii stropim cu putin ulei. Daca folosim si alte legume le asezam si  in tava peste sau printre cartofi.
3 Separat, amestecam uleiul si condimentele. Ajustati cantitatea de ulei in functie de numarul si dimensiunea bucatilor de pui.
4 Adaugam bucatile de pui spalate bine peste amestecul de ulei si condimente. Amestecam bine a.i. toate bucatile sa fie acoperite cu ulei si condimente.
5 Asezam  bucatile de pui mozolite cu ulei si condimente peste cartofi. Adaugam apa peste cartofi cat sa acopere fundul tavii.

Sugestie Asezati bucatile initial cu spatele in sus, astfel ca la final fata sa fie frumos rumenita.
6 Incingem cuptorul la 180-200 grade Celsius si apoi introducem tava la cuptor. Dupa aprox. 15-20 minute intoarcem bucatile pe cealata parte si lasam la rumenit. Cand bucatile au obtinut culoarea dorita stingeti focul.

Pofta buna!

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...