Reteta este foarte simpla si se poate servi la fel de bine intr-o foaie tortilla sau direct in farfurie. In plus, daca scoatem carnea de pui din lista de ingrediente obtinem o delicatesa pentru perioada de post.
- 1 piept de pui
- 3-4 morcovi
- 2-3 ardei grasi- 3-4 cepe
- 1 lamaie
- 1 Lg condimente (sare, piper, ceapa, usturoi, cimbru, etc) - cate 1 Lg din fiecare condiment
- 1/2 Lg zahar
- ulei de masline
- foi tortilla - cumparate sau preparate in casa
- sosuri la alegere - eu folosesc in gen. sos de iaurt
Ingrediente pt. sos iaurt
- 1 iaurt- 2-3 catei de usturoi
- sare
2 Separat pregatim sosul in care vom pune puiul la marinat. Amestecam zaharul, sarea, piperul, cimbrul si alte condimente dorite intr-un castron. Stoarcem o lamaie deasupra si amestecam bine.
Sugestie: intrucat eu nu obisnuiesc sa cumpar praf de ceapa sau usturoi adaug in sosul de marinat ceapa tocata fin si usturoi pisat.
3 Adaugam fasiile de pui in sosul obtinut anterior si amestecam bine. Lasam puiul la frigider timp de 30-40 minute.
4 Cat timp puiul sta la marinat, taiem ceapa, morcovii si ardeiul gras julienne.
5 Dupa ce au trecut cele 30-40 minute, punem putin ulei de masline la incins intr-o tigaie.
5 Dupa ce au trecut cele 30-40 minute, punem putin ulei de masline la incins intr-o tigaie.
6 Adaugam puiul marinat in tigaie peste ulei incins si-l tinem pe foc iute timp de 3-4 minute, amestecand din cand in cand.
La sfarsit, scoatem puiul intr-un vas pe care-l acoperim cu un capac pentru a pastra carnea calda.
7 Adaugam legumele in tigaia incinsa, le amestecam bine si le tinem la foc iute timp de 3-4 minute. Cu 30 secunde inainte de a le scoate adaugam sare si piper. Scoatem legumele si le asezam frumusel langa pui.
8 Pregatim sosul de usturoi. Pentru aceasta adaugam usturoiul pisa si sarea peste iaurt si amestecam bine. De asemenea, acest sos poate fi preparat si mai devreme.
9 Incalzim foile de tortilla dupa cum este specificat pe ambalaj. Daca folositi foi de tortilla proaspat preparate in casa, sariti peste acest pas.
10 Adaugati pe mijlocul foii un strat de legume lung cat 2/3 din diametrul foii.
11 Peste stratul de legume adaugam un strat de carne de pui.
12 Iar la final stropim cu sos (sos de iaurt, maioneza, etc).
13 Dupa ce am terminat cu umplutura trecem la impachetat. Astfel indoim treimea de foaie din partea de jos a umpluturii peste aceasta.
14 ... venim cu partea stanga a foii peste.
15 ... iar apoi si cu partea dreapta.
16 Si am obtinut o fajita de pui.
Pofta buna!
Sugestie de pregatire pentru excursii:
Se ia o bagheta si se taie pe din doua. Se scobeste de miez fiecare bucata de paine. Se introduce in interiorul baghetei un strat de amestec de carne cu legume, se stropeste cu sos dupa gust. Se continua pana se umple bucata de bagheta. La final se pune drept capac miezul de paine scobit, pentru a preveni varsarea continutului.
foarte buna fajita .mi-a placut
RăspundețiȘtergere