Ghiveci de legume cu pui

25 august 2010 |

Ghiveciul este o mancare foarte usor de preparat si foarte gustoasa. Sunt sigura ca exista numeroase variatii ale acestei retete, asa ca o sa prezint varianta pregatita de mine in general.
Si o ultima specificatie inainte de a incepe povestea: durata de preparare depinde de legumele folosite, crude sau din conserva.

Ingrediente
- 1 piept de pui
- 3 cepe medii
- 3 cartofi medii
- 2-3 rosii
- 2-3 morcovi
- 1 conserva mica de porumb
- 1 conserva de fasole verde
- 1 conserva de mazare
- 1 conserva fasole rosie
- ulei
- sare

1 Taiem pieptul de pui in bucatele.





2 Tocam ceapa solzisori.





3 Taiem morcovul rondele.


4 Punem uleiul la incins in vasul in care urmeaza sa preparam ghiveciul.
Calim ceapa timp de 1-2 minute.




5 Adaugam morcovul si continuam sa calim legumele timp de 1-2 minute.




6 Adaugam bucatelele de pui si calim in continuare pana cand se albeste carnea.




7 Adaugam apa suficienta cat sa acoperim bine puiul si legumele.
Lasam la fiert timp de aproximativ 15 minute.




8 Taiem cartofii cubulete si ii adaugam peste ghiveci.





9 Cand cartofii sunt aproape fierti, adaugam legumele din conserve (fasolea rosie, fasolea verde, mazarea, porumbul, etc) si rosiile taie cubulete. Lasam totul sa fiarba pentru inca 10-15 minute si condimentam dupa gust cu sare, piper, etc.


Ghiveciul e gata.

Pofta buna!

2 comentarii :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...