Broccoli gratinat

31 august 2010 |
Din seria experimentelor culinare, avem reteta de broccoli gratinat. Am numit-o experiment culinar pentru ca  a fost prima data cand am preparat broccoli. Desi nu as spune despre mine ca sunt o fana a legumelor, rezultatul retetei asteia mi-a placut foarte mult asa ca o s-o mai repet.


Ingrediente
- broccoli - 500g
- lapte - 500ml
- cascaval ras - 100g pentru sos
- cascaval ras pentru presarat pe deasipra
- unt - 50g
- ou
- usturoi
- ulei de masline
- sare

1 Curatam broccoli de frunzulite, il rupem in buchetele si il spalam bine cu apa rece.


2 Punem broccoli intr-o cratita cu apa, adaugam untul taiat bucatele si punem la fiert. Lasam fiarba aprox. 5 minute.
3 Intre timp preparam sosul. Pentru aceasta punem la incins putin ulei de masline.
4 Adaugam peste uleiul incins usturoiul pisat si rumenim timp de 1-2 minute.

5 Adaugam laptele peste usturoi si amestecam.
6 Adaugam cascavalul ras si lasam sa fiarba pana cand acesta incepe sa se topeasca, timp in care continuam sa amestecam in continuu.
La final, tragem  tigaia de pe foc.

7 Separat batem un galbenus de ou impreuna cu cateva linguri din sosul obtinut anterior.
8 Turnam galbenusul peste sosul de branza si amestecam bine.
            9 Scoatem buchetelele de broccoli fiert si le asezam intr-o tava.

10 Turnam sosul de branza peste broccoli.
11 Acoperim legumele cu cascaval ras si introducem tava la cuptor pentru 10 minute la 175-180 grade Celsius.
Pofta buna!

Un comentariu :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...