tag:blogger.com,1999:blog-660518750502930003.comments2023-05-27T10:08:53.441+02:00Melcul in bucatarieAnonymoushttp://www.blogger.com/profile/15757291894319043484noreply@blogger.comBlogger170125tag:blogger.com,1999:blog-660518750502930003.post-76234880744494485572016-07-13T12:51:03.985+02:002016-07-13T12:51:03.985+02:00Reymond,
Iti multumesc pentru informatii cu privi...Reymond, <br />Iti multumesc pentru informatii cu privire la reteta originala.<br />Sa stii ca am intrebat cativa italieni cu privire la reteta si intr-adevar, ei nu folosesc smantana. Se pare ca peste tot se foloseste smantana mai putin in tara de origine :D <br />Voi incerca si fara smantana, mai ales ca am descoperit recent ca sunt alergica la lactate, asa ca smantana e pentru mine acum pe lista alimentelor interzise.<br />O zi buna!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/15757291894319043484noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-660518750502930003.post-73321880379752211082016-07-13T12:47:21.109+02:002016-07-13T12:47:21.109+02:00Buna Ada,
Imi cer scuze ca iti raspund cu asa mare...Buna Ada,<br />Imi cer scuze ca iti raspund cu asa mare intarziere.<br />Banuiala mea e ca uleiul de cocos folosit era solid si nu s-a amestecat bine cu ingredientele uscate de a iesit prafos sau coca in a 2a faza. Poti incerca sa topesti uleiul in prealabil sau sa pui borcanasul pe care l-ai facut in apa fierbinte pana se topeste uleiul. Apoi poti amesteca mai bine ingredientele.<br />Cantitatile din reteta nu sunt un standard. <br />Sunt formula pe care am gasit-o eu si care pare un echilibru bun intre ulei si ingredientele uscate. Nu te ingrijora daca mai adaugi in plus fie ulei, fie bicarbonat sau amidon.<br />Daca mai ai intrebari, nu ezita. Sper sa reusesc sa raspund mult mai rapid data viitoare.<br /><br />O zi buna!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/15757291894319043484noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-660518750502930003.post-69102324706579109522016-06-23T08:04:07.292+02:002016-06-23T08:04:07.292+02:00Buna!
Am încercat această rețetă, respectând cant...Buna! <br />Am încercat această rețetă, respectând cantitățile de 1/4 (60ml bicarbonat/amidon) si 3 linguri de ulei de cocos, însa mi-a rezultat un amestec prăfos. Am mai adàugat încă 2 linguri de ulei de cocos, iar amestecul nu a fost lichid ci mai degrabă s-a făcut precum coca. L-am pus într-un recipient pentru deodorant la frigider să se întărească. Am folosit cantitățile corecte, din moment ce prima dată mi-a ieșit amestecul pràfos? Am pus prea mult ulei de cocos?<br />Multumesc,<br />AdaAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/06291229317591487273noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-660518750502930003.post-90379892134993117622016-06-02T21:08:26.992+02:002016-06-02T21:08:26.992+02:00Pasta carbonara originala se face fara smantana cu...Pasta carbonara originala se face fara smantana cu gusa cruda afumata (guanciale) sau carnea cu slanina de pe coaste cruda afumata (panceta). La o portie de paste se foloseste un ou intreg si un galbenus care in prealabil se bate putin cu branza uscata rasa (telemea de oaie la noi) parmigiano la italieni si piper. Nu se pune sare numai in apa in care se fierb pastele pentru ca este sarata destul afumatura si telemeaua, (eu folosesc bavete de 13 de la Barilla). Se taia gusa bucatele subtiri si se prajesc in putin ulei de maslime, pastele fierte al dente (adica mai tari sa le simti cand le mesteci) se pun in tigaia peste carne si se amesteca bine sa prinda grasimea 2, 3 minute la foc mic, se stinge focul se toarna totul intr-un bol, se lasa 45 secunte-un minut sa se stampere dupa care se toarna oul cu branza si se amesteca bine. La noi la romani cum ne place usturoiul se poate maruntii bine de tot 2 catei de usturoi si se pun in tigaie cand carnea este aproape fripta.Reymondhttps://www.facebook.com/reymondpetrugutinoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-660518750502930003.post-19477349820581163452014-10-01T15:21:43.601+02:002014-10-01T15:21:43.601+02:00Pare sa fi fost un eveniment grozav. Imi pare rau ...Pare sa fi fost un eveniment grozav. Imi pare rau ca nu am ajuns si nu am participat la activitatile desfasurate, dar sunt sigura ca nu a fost ultimul si vor urma alte evenimente de acest gen la care sper sa fiu prezenta.Inchirieri autocarehttp://www.inchirieri-microbuze.ronoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-660518750502930003.post-63699473574793971232014-05-14T20:18:06.210+02:002014-05-14T20:18:06.210+02:00Am cantarit si mi-a iesit asa:
- Bicarbonat de so...Am cantarit si mi-a iesit asa:<br /><br />- Bicarbonat de sodiu - 60ml = 60g (nu stiu de ce e asa mare diferenta fata de cantitatea data de WolframAlpha)<br />- Amidon de porumb - 60ml = 30g<br /><br />Si ca sa fiu precisa, am verificat si masuratoarea mea ''1/4 cana" si am vazut ca scrie pe ea 60ml.<br /><br />Spor la treaba si sper sa ai rezultate bune cu deodorantul acesta! :)<br /><br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/15757291894319043484noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-660518750502930003.post-31942802352026977842014-05-14T13:28:06.742+02:002014-05-14T13:28:06.742+02:00Ai folosit unitatea de masura corecta :)
E nevoi...Ai folosit unitatea de masura corecta :) <br /><br />E nevoie de 63ml bicarbonat. Nu stiu care este densitatea bicarbonatului ca sa pot spune daca 63ml bicarbonat = 63g bicarbonat. Daca e vorba de apa atunci da, 63ml apa = 63g apa, pentru ca apa are densitatea 1.<br /><br />Le cantaresc acasa pe amandoua si te anunt diseara, ok?<br /><br />Pana atunci, WolframAlpha zice ca <a href="https://www.wolframalpha.com/input/?i=63ml+baking+soda+in+grams" rel="nofollow"> 63ml bicarbonat = 136g </a>Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/15757291894319043484noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-660518750502930003.post-18005769548268923122014-05-14T12:28:42.077+02:002014-05-14T12:28:42.077+02:00scuze am folosit o unitate de masura gresita: o ca...scuze am folosit o unitate de masura gresita: o cana ar avea cam 250 gr deci ar veni in jur de 63 gr de bicarbonat/amidon si 45 ml de ulei de cocos, ..am inteles bine acuma?<br /> la care as putea adauga 2-3 picaturi de ulei esential de lavanda Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-660518750502930003.post-28929684722391012442014-05-14T11:50:41.621+02:002014-05-14T11:50:41.621+02:00250ml.250ml.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/15757291894319043484noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-660518750502930003.post-52975292245687932022014-05-14T11:46:00.293+02:002014-05-14T11:46:00.293+02:00cat reprezinta o cana? 250 ml sau mai mult?cat reprezinta o cana? 250 ml sau mai mult?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-660518750502930003.post-64704008925440786762014-04-04T15:54:41.436+02:002014-04-04T15:54:41.436+02:00Buna,
Uite ca nu m-am gandit la detaliul asta pan...Buna,<br /><br />Uite ca nu m-am gandit la detaliul asta pana acum, asa ca am cautat informatii pe internet.<br />Iata ce-am gasit:<br /><br />- Daca e vorba de uleiul de cocos, s-ar parea ca nu exista diferenta intre uleiul de cocos virgin si cel extravirgin, etichetarea diferita fiind doar un detaliu de marketing. <br />Diferenta exista insa intre uleiul virgin si cel rafinat. Cel virgin are aroma si miros de cocos si se obtine din pulpa proaspata a nucii de cocos. Cel rafinat se obtine din copra (nuci de cocos sparte si puse la uscat) si este dezodorizat, ceea ce-l face bun de folosit la prajit. <br /><br />- Daca e vorba de uleiul de masline, aici lucrurile se schimba. Chiat daca ambele tipuri se obtin din pulpa maslinelor exclusiv prin mijloace mecanice, cel extra virgin este mai calitativ fata de cel virgin prin prisma gustului si a nivelului de acizi liber (am tradus 'free acidity' prin aciditate libera, dar nu sunt sigura ca asta e termenul corect - ramane sa caut un chimist, sa-l intreb exact :D).<br /><br />Sper ca te-a ajutat raspunsul meu.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/15757291894319043484noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-660518750502930003.post-804259811249693382014-04-03T09:18:04.405+02:002014-04-03T09:18:04.405+02:00Buna, este vreo diferenta intre uleiul virgin si c...Buna, este vreo diferenta intre uleiul virgin si cel extra-virgin? Multumesc!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-660518750502930003.post-90385725822274365212014-03-25T17:58:35.033+01:002014-03-25T17:58:35.033+01:00Cea mai buna ciorba cu siguranta!Cea mai buna ciorba cu siguranta!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-660518750502930003.post-91241111604272401782014-01-23T14:10:03.316+01:002014-01-23T14:10:03.316+01:00Multumesc! Spor la treaba si pofta buna apoi, iti ...Multumesc! Spor la treaba si pofta buna apoi, iti urez ☺Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/15757291894319043484noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-660518750502930003.post-86497893536324740252014-01-17T12:26:59.505+01:002014-01-17T12:26:59.505+01:00Ce bine arataaa!voi face si eu ♡Ce bine arataaa!voi face si eu ♡Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-660518750502930003.post-815743711342308042013-12-07T23:05:21.175+01:002013-12-07T23:05:21.175+01:00cea mai buna!cea mai buna!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-660518750502930003.post-22847319354082354392013-11-14T13:36:01.884+01:002013-11-14T13:36:01.884+01:00L-am luat de pe ebay.
Nu mai gasesc exact produsu...L-am luat de pe <a href="http://ebay.co.uk" rel="nofollow">ebay</a>. <br />Nu mai gasesc exact produsul pe care l-am luat eu, dar daca dai o cautare dupa "raw organic cacao butter" gasesti produse similare.<br />Si daca te intereseaza un pret de referinta, al meu a fost 8.95GBP = 450g, la care s-a mai adaugat transport 4.95GBP.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/15757291894319043484noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-660518750502930003.post-12271868625430822782013-11-14T13:19:39.261+01:002013-11-14T13:19:39.261+01:00de unde ai luat unt de cacao?de unde ai luat unt de cacao?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-660518750502930003.post-10164353453189329952013-11-12T13:32:24.272+01:002013-11-12T13:32:24.272+01:00Multumesc de informatii, Bianca! Ambele produse au...Multumesc de informatii, Bianca! Ambele produse au pret bun si e bine de stiut si de unde le putem lua exact (astfel nu ma mai car nici eu cu uleiul de cocos dupa mine la urmatoarea vacanta in RO :D)<br /><br />Imi poti confirma daca uleiul de la Auchan are miros/gust de cocos?puisorhttps://www.blogger.com/profile/10091639864456495025noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-660518750502930003.post-17342300138115391562013-11-01T10:21:50.129+01:002013-11-01T10:21:50.129+01:00Eu am incercat ulei asta de cocos, cumparat din Au...Eu am incercat ulei asta de cocos, cumparat din Auchan, si imi place gustul...il folosesc la gatit:<br /><br />http://www.mereusanatos.ro/Suplimente_nutritive/Alimente_naturale/Ulei_de_cocos_BIO__130_ml/<br /><br />Planuiesc sa iau un borcan mai mare data viitoare:<br /><br />http://www.ma-na.ro/cumpara/ulei-de-cocos-bio-virgin-400-gr-6778115<br /><br />Iar pt cosmetica am testat untul de shea si e ok :)Biancahttps://www.blogger.com/profile/12271892931726531418noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-660518750502930003.post-14842817500013533372013-10-05T10:48:20.517+02:002013-10-05T10:48:20.517+02:00Formele sunt de fapt niste decupatoare de biscuiti...Formele sunt de fapt niste decupatoare de biscuiti (cookie cutter), asa ca poti incerca in hypermarketuri in zona cu articole pentru bucatarie sau in magazinele cu articole de menaj.<br /><br />Eu pe ale mele le-am luat din Londra dintr-un magazin de genul "Orice produs la 1GBP". <br />Presupun insa ca informatia asta nu e prea ajutatoare, asa ca am cautat pe internet si am gasit exact setul meu de decupatoare de biscuiti pe <a href="http://www.ebay.com/itm/5-6pcs-Cake-Biscuit-Cookie-Fondant-Mould-Cutter-Sugarcraft-Mold-/390658541241?var=660162159195&hash=item5af51046b9" rel="nofollow">eBay</a> (livrare gratuita)<br /><br />Altfel, am gasit online si in RO un produs similar pe <a href="http://www.sugarspice.ro/metalice/737-decupator-metalic-cookie-cutter-set-flori.html" rel="nofollow">sugarspice.ro</a> (verifica tu, te rog, costurile de livrare)<br /><br />Sunt sigura ca sunt mult mai multe magazine online romanesti care vand astfel de decupatoare, doar ca eu nu-s la curent cu ele. Daca nu te ajuta adresele de mai sus da o cautare pe Google dupa "decupatoare biscuiti" sau "cumpara cookie cutter".<br /><br />Sau ai putea sa intinzi compozitia intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu folie de plastic, o tii la frigider sa se intareasca si apoi o tai patratele. Iese la fel de bine! <br /><br />Sper sa te ajute informatiile mele!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/15757291894319043484noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-660518750502930003.post-32594974281398678282013-10-05T00:31:01.126+02:002013-10-05T00:31:01.126+02:00Arata foarte bine! De unde pot face rost de forme?...Arata foarte bine! De unde pot face rost de forme?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-660518750502930003.post-19785653693035507912013-10-01T20:37:49.605+02:002013-10-01T20:37:49.605+02:00Nu vorbiti fara sa incercati.Nu vorbiti fara sa incercati.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-660518750502930003.post-31538624367262548872013-10-01T20:35:21.225+02:002013-10-01T20:35:21.225+02:00Sunt retete foarte bune.Sunt retete foarte bune.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-660518750502930003.post-38503069645427992922013-09-11T12:18:14.506+02:002013-09-11T12:18:14.506+02:00Din pacate nu cunosc Timisoara, dar iti pot da un ...Din pacate nu cunosc Timisoara, dar iti pot da un sfat general: <br />- incearca la Lidl (am vazut ca au magazin si in TM) sau la orice alt supermarket/hypermarket. Uita-te cu atentie la raionul produse internationale. Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/15757291894319043484noreply@blogger.com